Obligatorisk 1
( Klikk på bildene for mer informasjon om hvert objekt )

seksjon.html

Obligatorisk 1.zip Obligatorisk 1 180x120.avi Fotorealistisk bilde #1
Obligatorisk 1 640x480.avi Fotorealistisk bilde #2

Fremgangsmåte:

- Først og fremst kan jeg forklare hvorfor det er så mange scener. Siden jeg ville rendre 10 sec på utsiden og resten inne fant jeg fort ut at det ville lønne seg å dele dette opp. Dette ville jo også vært realistisk i en mer reel situasjon siden f.eks 2 grupper kunne ha jobbet med hver sin scene basert på mange av de samme xref objektene.
Hus scenen brukte jeg til å bygge opp selve huset samt alignet vindu, dør og peis. Husinventar brukte jeg i exterior scenen slik at jeg slapp å plassere ut alle objektene på riktig plass inne i huset igjen. Xref scenen lagrer som sagt plasseringen og var derfor et greit alternativ.

Selve prosjektet er kanskje litt preget av tidshopp. Har jobbet mest til og fra med dette prosjektet når jeg har fått tid, og det preger kanskje endel av beskrivelsene siden ikke alle er like nøye. Hele prosjektet er nøyaktig på 1 minutt som var grensa. (La til en liten svart fadeout på slutten som kanskje sluker ett ekstra sekund eller to)
Objekter er navngitt etter egen fornuft, samt materialer. Er også opprettet et eget matlib med alle hovedmaterialene som er brukt.

Rendret først 300 frames i Exterior scenen, og tilslutt 1500 i interior scenen. Disse satt jeg sammen i Adobe Premiere, samt en liten layer med navn og det som trengtes. Tilslutt en liten fade over til noen kjappe credits.

- Brukte litt tid på å rydde opp i scenen og lage dette for fremtidig bruk så håper du finner det ryddig og oversiktig nok å manøvrere i.
Begge bildene som skulle være litt fotorealistiske er rendret med catmull rom filteret for å få det skarpest mulig.

Erfaringer :

- Beste med hele dette prosjektet var uten tvil alle erfaringene jeg fikk med meg. Først og fremst så er jeg blitt litt mer vant til å navngi ting underveis nå, siden det blir fort kaos hvis alt heter box1 og etc. Var et par effekter jeg hadde utendørs som ikke var så altfor glade i å være et xref objekt eller importeres som scene. Når jeg prøvde å ha en ekstern scene med fog og volume fog importert forsvant effekten etter save og load av en eller annen merkelig grunn.

Treet jeg hadde laget klarte å miste alle bladene gang på gang mens jeg jobbet, og fant til slutt ut at jeg hadde navngitt bladet som den distributert rundt line01...
Er et par småting jeg sikkert ville gjort annerledes om jeg gjorde hele saken på nytt, bl.a laget selve huset ørlitegrann mer nøyaktig og slikt.

Sluttord :

- Er lagt på musikk og noen få lyder i animasjonen så sørg for å ha på noen høytallere når du ser animasjonen. Rendret ut i 640x480 ukompressa for så lage en xvid 640x480 versjon på 22 mb og en 180x120 versjon på 7 mb , men anbefaler sterkt store versjonen. Hele denne web presentasjonen kan også lastes ned som zip og pakkes opp for å sees offline. Eneste og bemerke her er at jeg ikke har lagt med avi filene i zip filen, siden jeg har 2 versjoner. Du kan finne begge disse blant linkene over.

Når det gjelder at scenen skal kunne loopes mest mulig sømløst, forsto jeg det som at alt i scenen er definert slik at det looper fornuftig. Vifta går konstant uansett hvor mange fps man hadde satt scenen på, som et eksempel.