Oppgave 293

293.max 293.jpg

Fremgangsmåte :

- Dette er resultatet etter en natt's eksperimentering med å lage ett tree for en liten stund tilbake. Selvsagt ble dette treet svært ensomt der det stod, så det ble også laget litt enviroment til dette :) Lagdes faktisk i max 4, og var noe feil på fila så måtte merge og da forsvant materialene fra material editoren :/ Men velger likevel å bruke denne siden den passer midt i blinken for oppgaven :)

- Selve treet er laget ved hjelp av cylindrere med noise som er modifisert. Lagde så ett blad ved hjelp av procedurals, så en particle cloud på hver grein som jeg modifiserte til å passe. Dvs 280 blader i hvert cloud samt endel mindre størrelse per blad. Busken er samme bladene bare litt større og tettere. Steinene er modifiserte geosphere's med noise og litt mesh editing. Gresset her er gjort på samme måte som vi har lært tidligere, ved hjelp av compound og scatter. Er 3 forskjellige gress så det skal være litt blanding. Bakken er et stort patch quad objekt med procedural materiale. Dvs blanding mellom stein, gress ved hjelp av diverse noise og andre hjelpemidler.

- Partikkel systemer og lignende har sin nytte i natur bilder :) Måtte jukse litt med lys og skygge her og, siden sola egentlig ikke gir skygge hvis jeg bruker prikk lik bildet. Det jeg savner mest i bildet her er egentlig noe til å veie opp vekten treet har i bildet, f.eks et rusten sverd som står stukket i jorda rett foran dammen en plass. Det får bli senere :)