Oppgave 231

231.max 231.jpg CokeCan_Orig.jpg colacrush.avi

Fremgangsmåte :

- Denne oppgaven så litt vanskelig ut på papiret, men var egentlig ganske enkel. Selve colaboksen lagde jeg ved hjelp av spline redigering og til slutt en lathe modifier akkurat som beskrevet i oppgaven. Topplokket så lagde jeg selve åpneren ved hjelp av splines og extrude.

- Hadde et referansebilde på topplokket som jeg lagde hullet på toppen, utdypningen og selve åpneren etter. Deretter extrudet jeg åpneren og gjorde den litt mer smooth ved litt polyeditering. Hullet fikk jeg ved å bruke kake skjæreren på objektet, og utdypning lagde jeg ved hjelp av merge, for så å ekstrudere negativt.

- Deretter tok jeg en clone på objektet, startet deformeringen. Du kan se hvilkne modifiere jeg brukte til høyre. Brydde meg mer her om å få et objekt som var krøysta enn å få en direkte kopi fra den i oppgaven. Da jeg var fornøyd brukte jeg morpher modifieren og animerte %. Gjorde det sånn at man så litt på den først, deretter krøyset den og man fikk tid til å se at den var krøyset og. Lagde en hose og noen cylindrere som jeg brukte align to Z min/max hver 10ende keyframe.

- Materialet her fant jeg på nett og brukte uvw map cylinder for å få justert det riktig. Brukte også multi-sub object for å definere hvilkne deler av colaen som skulle være sølv og gull og. Tok også å valgte sånn at bak materialet på boksen var svart/brunt slik at det så mørkt ut inni boksen.