Oppgave 2.6-1

2.6-1.max tomatplante.jpg

Fremgangsmåte :

- Nurbs, uendelig med verktøy til disposisjon. Og en oppgave som er brytt ned til ganske enkle oppgaver. Likevel, ting tar tid, og det mest frusterende med å jobbe med Nurbs er at det er så ustabilt. Hadde mye problemer med å få trimma riktig, siden projected curven ble distorta på forskjellig måte hver gang og noen ganger ikke i det hele tatt. Uansett, kom meg til slutt gjennom det jeg skulle her :)

- Tomatene er en såkalt nurbs-kule jeg lagde ved å gjøre en geosphere om til nurbs. Deretter valgte jeg de miderste pointene på toppen og dro dem litt ned, så punktet helt alene i midten enda litt ned. Samme under bare ikke til samme grad. Materialene på tomatene er en gradient mellom, ja du gjettet det, rødt og grønt! Samt litt spec og glossiness for å få litt gjenskinn.

- Bladene på tomatene lagde jeg ved og første opprette et par cv curver på skrått oppover mot hverandre, deretter ruled surface, og forandret pivot til midten der jeg lagde en runding som jeg cappet, og klonet den så den ble 5 ganger rundt. Deretter justerte jeg de sånn at de lå litt forskjellig på tomaten.

- Greinen som egentlig virka som det letteste var uten tvil hodebryet her. Surface trimming og blending var veldig frusterende når jeg ikke fikk det slik jeg ville ! Startet med å lage en nurbs curve som skulle være selve pathen til grenen. Deretter en sphere som jeg klonet opp med litt forskjellig størrelse underveis på pathen. La så til en 1-rail sweep på hele saken og da var den i boks.

Greinene her var også enkle, og lagdes på samme måte, men det som tok tid her var å få trimma det riktig. Rett og slett fordi jeg ikke fikk den projected curv til å funke skikkelig. Ble distorta i noen viewports, noen ikke, hadde impakt hvor jeg valgte på objektet i noen, og det ga lite mening. Men fikk det da til tilslutt på alle grenene. Untatt den som skulle være på motsatt side, siden der ble bare hullet på feil side av greinen, så her brukte jeg en annen metode som kalles surface to surface intersection curve.
Materialet er et enkelt gradient material med en svart hvitt speckle som bump map.