- Oppgave 2.2-6

2.2-6.max 2.2-6.avi 2.2-6.jpg

Fremgangsmåte :

- Etter å ha studert oppgaven litt, kom jeg fort til konklusjon at noise ville være hovedmodifieren her. Denne kan lett animeres med passe scale slik at det ser passende ut. Lagde sphere's og passet skyggen etter hvordan filmen var så jeg fikk en riktig begynnelse. Deretter la jeg noise modifier på alle. På hovedspheren brukte jeg litt større scale og litt mindre strength siden den ikke skulle bevege seg så mye. På de små var det mindre scale og mer strength. Videre animerte jeg de slik at det så ut som de fløt rundt.

I tillegg til noise brukte jeg wave modifieren på den ene boblen som man tydelig ser får en litt annerledes form idet den snurrer rundt. Siden den startet som en hel boble måtte jeg her også animere decay verdien, slik at den starta på 0.5 og var komplett helt til den var kommet halvveis rundt. Samme til slutt.

- Materialet her er chrome metal. Forandret reflection til raytrace hvor jeg brukte det std chrome landskapbildet som enviroment, men gikk etterpå inn i local exclude og tok bort bakken og himmel, siden jeg ikke ville at dem skulle reflektere noe annet enn seg selv og boblene rundt.

- Animasjonen: Boblen i midten skulle stå stille og bare forandre form. Den store boblen tar en runde rundt, dette gjorde jeg enkelt ved å forandre pivot punktet til midten av den største boblen og definere hvor langt rundt den var kommet etter 3, 6, 8 sekunder. Deretter gikk jeg inn i curve editor og justerte litt på kurvene så dem ble litt mer smoothe.

Her håndanimerte jeg siste boblen og, ved å bare stille inn forskjellig rotasjon rundt den store boblen på forskjellige tider, deretter smoothe ut ting i curve editoren.