Oppgave 2.2-13

2.2-13.max 2.2-13.jpg 2.2-13 texture.jpg 2.2-13.avi cdcover2.uvw

Fremgangsmåte :

- Utfordringen i denne oppgaven lå uten tvil i teksturen. For å lære litt og å forstå uvw unwrap modifieren litt bedre bestemte jeg meg for å lage mitt eget teksture. Har i den siste tiden jobbet litt på si med et spill relatert filmprosjekt med noen venner, hvor jeg tok meg av 3d delen og litt til. Så hva er vel bedre enn et cover som potensielt kunne hørt til filmen :)

Først og fremst laget jeg et boks primitiv og brukte nøyaktig mm mål fra reel størrelse. Deretter la jeg på en unwrap UVW modifier og fikk da fram boksen min i det nye vinduet. Her valgte jeg å bruke flatten mapping, 65 grader og 0.05 for å få litt mer avstand. Deretter valgte jeg de forskjellige objektene og plasserte de på en fornuftig måte, gjerne med tanke på slik at edge og den lilla edgen var på samme plass, og noen plasser stitchet jeg og. Tilslutt tok jeg et screenshot av hele den blåe firkanten med innhold og hadde den da i Photoshop.

Her startet jeg da med å bruke linjene som var allerede definert, lagde en del rulere for min egen del, og satte igang å lage et passende tekstur. Sørget for å ha samme bakgrunn som gikk litt igjen over hele, for at det skulle bli enkelt og greit å ha riktig gjenskinn og for å få det til å se litt bedre ut.

Tilslutt var det da bare å importere det i diffuse kanalen som en helt vanlig tekstur. Dro den også over i bump for å få litt mer preg på kantene og skriften. Lagde også en raytrace effekt hvor jeg brukte local include kun på meg selv, og hadde det vanlige bildet av sjøen i gull farge i enviroment slotten.

Da gjenstod det bare animasjon, og det gjorde jeg kort og greit med å rotere og bruke auto-key, for så å gå over etterpå med en smooth på curvene og litt justeringer i curve editoren.