- Oppgave 2.1-1

2.1-1.max 2.1-1 solsystem.avi maps.zip

Fremgangsmåte :

- Begynnte her oppgaven med å skifte units til centimeter og lage opp en haug med hemispheres etter målene i tabellen. Deretter sørget jeg for at sola stod i 0,0,0 og lagde små circler som gjenspeilet avstanden til hver sin planets bane.
Neste steg var å adde et lite dummy objekt til hver planet som skal stå for rotasjon rundt egen akse. Linker denne og kan da rotere den. Brukte path constraint på planetene, og regnet da om hver verdi til prosent slik at farten stemte. Kunne vel her klart meg uten circlene og brukt helper toolen taper til å måle avstanden ut og bruke dummy objekt i midten av systemet, men følte jeg hadde enklere oversikt og kontroll på denne måten.

Teksturer til alle planetene fant jeg på http://gw.marketingden.com/planets/. Brukte både diffuse og bump map, samt en rundt 20-25 self illumination slik at baksiden som sola ikke skinte på skulle være litt synlig og. Var et par av mapsa jeg adda inn litt farger gjennom å mixe diffuse mappet med f.eks blåfarge for å få litt mer dominerende farge.
Selve sola har jeg 2 omni lights inni, begge bruker far atten rett utenfor sola med litt forskjellig lengde. Så er det lagt til volum light hvor jeg har tweaket det sånn at sola skinner og det er litt noise i selve utstrålinga. Materialet på selve sola er noise/mix mellom gult/oransj/brunt.

Saturn, stresset jeg mye med. Jeg måtte jo selvsagt ha ringer til planeten, og tok meg god tid å finne en måte å få teksturen til å bli lagt skikkelig på her. Prøvde det meste av uvw samt gradient radial etc, men uten resultat. Så kom jeg til å tenke på en god gammel venn mr.Loft, og der løste jeg det problemet.

- Stjernesystemet er lagt til i video post ved hjelp av å eksperimentere litt med starfield. Fordelen her er at siden jeg tok blur på stjernene så får man en litt stilig realistisk effekt når man tilter kameraet til siden.

Kamera pathen lagde jeg forholdsvis fort da dette ikke var så stor vekt på i denne oppgaven.